מהות ההתקשרות:
מרכז המידע ל- WTO-TBT מופעל ע"י מינהל התקינה מזה 18 שנה. המרכז משמש נקודת הקשר בין מדינת ישראל לארגון הסחר העולמי בכל הקשור להעברת מידע לגבי הרגולציה הטכנית בכלל ותקנים רשמיים ותקנות טכניות בפרט וזאת במסגרת התחייבויות מדינה ישראל שבהסכם ה- TBT (מחסומים טכניים לסחר). המרכז פועל על פי המטלות הבאות:
• ניסוח והעברת הודעות למזכירות WTO בג'נבה על דרישות מחייבות (תקנים רשמיים, שינויים בתקנים רשמיים ותקנות טכניות) במדינת ישראל, העשויות להוות NTB (מחסום לא מכסי).
• מתן תשובות לשאילתות פרטניות המגיעות ממזכירות WTO, ממרכזי מידע של מדינות – חברות ב- WTO, או מיצרנים/יבואנים זרים לגבי דרישות טכניות בארץ.
• טיפול בהודעות המגיעות ממזכירות WTO על דרישות טכניות מחייבות במדינות זרות, העשויות להוות מחסום ליצואנים ישראליים: קליטת ההודעות; הפצת ההודעות לארגוני התעשיינים, היצואנים ומשרדי ממשלה.
• קבלת הסתייגויות היצואנים הישראליים וניסוח ההערות והסתייגויות לקראת העברתן ל- WTO.
• מתן מידע ליצואנים ישראליים על הדרישות הטכניות המחייבות בארצות היעד.
• יצוין כי ביצוע המטלות נעשה בשיתוף פעולה בין מרכז המידע לבין לשכות משפטיות של משרדי הממשלה השונים, גורמים מקצועיים שברשויות מקצועיות האחראיות על רגולציה טכנית בתחומן.
על מנת לעקוב ולעדכן שינוים בתקנים הרשמיים, על מינהל התקינה לנהל מאגרי מידע של סטטוס התקנים ושלבי הטיפול בהם. ניהול מאגרי מידע אלה מוטל גם על מרכז המידע ל – TBT.
הנמקה:
הסכם ה-TBT עליו חתומה מדינת ישראל במסגרת חברותה בארגון הסחר העולמי מחייב הקמת לשכת מידע לאומית. בכל מדינה חברה קיימת רק לשכת מידע אחת שכזו וכך גם בישראל.
הפעלת המרכז באמצעות מיקור חוץ מבוצעת על ידי חברת סימר מאז 2007.
מעבר לידע המקצועי הנרחב הנדרש לקיום כל המטלות החלות על לשכת המידע ולניסיון שנצבר עם השנים, יש להדגיש גם את הניסיון הרב שצברה חברת סימר בהפעלת הממשקים האינטרנטיים הטכניים של ארגון הסחר העולמי.
לארגון ישנן מספר פלטפורמות אינטרנטיות לפרסום מידע, חלקן לשימוש הציבור (גלויות) וחלקן מוגבל לבעלי גישה, הפלטפורמות כוללות כלים למיון המידע וניתוחו לצורך הנגשתו לגורמים בעלי עניין בתוך ישראל. פלטפורמות אלו מורכבות ונדרש זמן ללמוד את מיומנות השימוש הנכון בהן (Documents online; TBT-IMS).
הפלטפורמות המוגבלות לבעלי הרשאות בלבד, נועדו לצורך פרסום הודעות מטעם המדינה החברה בארגון (NSS-TBT) ולניהול דיונים ברמה הארצית והבינלאומית בדבר שינויים בחקיקה טכנית (e-Ping). גם לצורך הזה נדרש לימוד יסודי וניסיון רב. לא ניתן ללמוד מבחוץ את המערכות הללו, אלא רק על ידי שימוש קבוע מבפנים. לצורך כך, עברה הגב' יעל פרידגוט (נציגת סימר) לאורך השנים מספר סדנאות לימוד, חלקן און-ליין וחלקן בסדנאות שהתקיימו בווינה ובג'נבה והגיעה לרמת מיומנות גבוהה, שהביאה את ישראל להיות בין המדינות הבולטות המשתמשות בפלטפורמת כתיבת ההודעות האינטרנטית (ישראל מדורגת במקום השישי ברשימת המדינות המפרסמות הודעות בארגון).
בנוסף – היכולת להבין ולנתח את המידע המתפרסם על ידי חברות ה- WTO ולנהל דיאלוג עם המפרסמים, מחייב גם הכרה של הרגולציה הטכנית במדינות אלו, הידע החשוב הזה קיים גם הוא בחברת סימר ותורם רבות ליעילות ואיכות השירותים המסופקים על ידי חברת סימר כמפעילת מרכז המידע.
לעניין ניהול ותחזוקת מאגרי מידע:
גב' יעל פרידגוט הייתה זו שייסדה מערך הנתונים של מינהל התקינה, המשמש עד היום כמאגר מידע מקיף, מעודכן ומלא של התקנים הרשמיים של מדינת ישראל.
בכל התחומים המוזכרים לעיל, הידע והניסיון שהצטברו במהלך השנים מאפשרים מתן שירותים איכותיים בפרקי זמן קצרים.
כאמור, ניסיונות העבר לאתר ספקים פוטנציאלים נוספים, בין אם באמצעות מכרזים ובין אם באמצעות פרסום באתר האינטרנט לא צלחו .
לאחרונה נערך חיפוש אינטרנטי כדי לאתר יועצים/חברות ייעוץ שעוסקים בהפעלת מרכזי מידע לאומיים לארגונים כלכליים, ניסוח הודעות לרגולציה טכנית וכו'. החיפושים לא נשאו פרי.
-
היקף כספי:
526,500
-
מטבע:
ש"ח
-
מועד תחילת ההתקשרות:
01/01/2021
-
מועד סיום ההתקשרות:
31/12/2021
-
מתן פטור מסתמך על תקנה:
תקנה 3(29) - ספק יחיד
-
מס' ח״פ:
511151730
-
שם הספק:
סימר ייעוץ בע"מ