נימוקים למתן הפטור:
בעקבות התפרצות נגיף הקורונה במהלך שנת 2020 הוחלט במינהל הרכש הממשלתי כי בעבודת הצוות המקצועי של המכרז תינתן עדיפות למתן פתרונות לאספקת ציוד מיחשוב לעבודה מהבית, מיחשוב בתי חולים ואספקת מחשבים לתלמידים. בנוסף, טיפל הצוות המקצועי בהתקשרויות נוספות בהתאם לסדר עדיפויות שנקבע במינהל הרכש. כתוצאה מכך סבב התיחורים שנועד להחליף את התצורות של סבב התיחורים השני נמצא בשלבי עבודה ראשוניים והצפי הוא שהזוכים בתיחור החדש יוכרזו רק בעוד מספר חודשים.
הצוות המקצועי ממליץ להאריך את ההתקשרויות הנוכחיות עם הזוכים בסבב התיחורים השני כאמור לעיל (מלבד תצורה 2.3), בתנאים זהים לתנאי ההתקשרות הראשונה, עד ליום 30.4.2021 או עד לתחילת תקופת הרכש על ידי הזוכים בסבב התיחורים החדש – לפי המוקדם מבניהם.
ההתקשרויות הנוכחיות כוללות בתוכן מגוון רחב של מחשבים ניידים וטאבלטים המסופקים למשרדי הממשלה, אשר אין להם חלופות אחרות, וזאת עד לתחילת אספקת המחשבים שיוכרזו כזוכים בסבב התיחורים החדש – סבב תיחורים מס' 5.
הארכת ההתקשרויות נדרשת מטעמי חיסכון ויעילות - המחשבים חיוניים לעבודה רציפה ותקינה של משרדי הממשלה, הצוות המקצועי סבור כי המכרז מיטיב עם משרדי הממשלה בהיבטי עלויות וטכנולוגיה. בנוסף, החלפת ספק בתקופה בה אספקת המחשבים לארץ מורכבת יותר בשל משבר הקורונה, ועלולה לפגוע בעבודה השוטפת של משרדי הממשלה, ובפרט בתי החולים.