מהות ההתקשרות:
מינהל תעשיות מבקש להתקשר עם מכון המחקר מיגל כספקים יחידים לשם הקמת חברה ייעודית עם מציע שיבחר במכרז ע"י משרד הכלכלה והתעשייה לשם הקמת והפעלת מכון המזון הלאומי באזור קריית שמונה,
בתקציב כולל של 21.2 מלש"ח.
המכון מוקם על פי החלטות הממשלה 2262 )סעיף 2 ח) 4 (( ו- 3740 )סעיף 16 ב( אשר קובעות כי המכון לחקר המזון יוקם באזור קריית שמונה בסמוך למוסדות אקדמיים ומכוני מחקר הפועלים בתחום זה, בהתאם נכתב בדברי ההסבר להחלטת ממשלה מס' 3740 כך: "כאמור, ישנן יתרונות להקמת מכון המזון באזור קרית שמונה לאור התעשייה והחקלאות המרובים
באזור ומסלולים אקדמאיים בתחומים רלוונטים המרוכזים במכללות ובאוניברסיטאות הנמצאות באזור. על פי העבודה
שנעשתה המיקום האופטמאלי למכון החדשנות במזון הוא באזור קרית שמונה בסמוך למכון מיג"ל שכבר עושה פעילות רבה בנושא וייצרו התמחות ייחודית בתחום".
מטרת מכון המזון הינה לקדם את תעשיית המזון בישראל להיות מבוססת חדשנות, תחרותית ובריאה באמצעות פיתוח ושדרוג
מוצרים, הטמעת טכנולוגיות ייצור מזון ומחקר יישומי, והכל בסינרגיה עם תהליכים נוספים ליצירת אקוסיסטם לתחום המזון
החדש תוך ביסוס הצפון כמוקד התמחות בתעשיית המזון.
המכון עתיד ליתן שירותים לתעשייה ולאקדמיה, הכוללים, בין היתר:
1 . מתן שירותי מחקר ופיתוח לתעשייה הכוללים שידרוג מוצרים קיימים, ייעול תהליך ייצור ופיתוח מוצרים חדשים
במתקני המכון.
2 . הנגשת המכון עבור אקדמיה וחוקרים.
3 . הנגשת שירותי מעטפת של ייעוץ רגולטורי, ייעוץ שיווקי אסטרטגי, ייעוץ תזונתי וחיבור לכלי סיוע של הממשלה.
4 . הקמת מרכז ידע לתעשייה ובכלל זה, הקמת אתר אינטרנט בעל תכנים רלוונטיים וקיום השתלמויות, סמינרים
וסדנאות.
5 . ביצוע בדיקות מעבדה.
6 . ביצוע פעילות מחקרית יישומית אשר תתבצע בין השאר על ידי חוקרים ו/או סטודנטים כאשר לפחות אחד ממבצעי
המחקר יהיה מטעם מכון המזון.
-
היקף כספי:
20,114,000
-
מטבע:
ש"ח
-
מועד תחילת ההתקשרות:
17/02/2021
-
מועד סיום ההתקשרות:
16/02/2027
-
מתן פטור מסתמך על תקנה:
תקנה 3(29) - ספק יחיד
-
מס' ח״פ:
510834294
-
שם הספק:
מיגל מכון למחקר מדעי בגליל בע"מ
כיבוד, מזון, משקאות ומוצרי טבק