נימוקים למתן הפטור:
למר אבי גנון ניסיון רב ועשיר בהובלת נושאים חינוכיים במגוון תחומים ובגופים שונים. במהלך כשנה ורבע מר גנון כיהן כמשנה למנכ"לית משרד החינוך ותיכלל את עשיית המשרד בהיבטים הקשורים לחינוך הבלתי פורמלי ולמינהל חברה ונוער במערכת החינוך ובין היתר הוביל במשרד החינוך את תחום "חיים בשותפות" - הוביל את הוועדה המשרדית בנושא זה, לרבות ארגוני מגזר שלישי, יחידות במטה ובמחוזות לכדי כתיבת מסמך המלצות ויישום ההמלצות לשנה"ל תשפ"ג. כמו כן, הוביל את פרויקט העלייה מאוקראינה, תוך יצירת קשר ישיר עם הקהילה ושילובם של כ-10,000 תלמידים במסגרות החינוך ברחבי הארץ. בנוסף, מר גנון היה אחראי על פרויקט תשתיות בקהילה, בכפרי הנוער תוך הובלת מנהל חברה ונוער לרבות ניהול תקציבי כ"א ותוכן ואחריות על כלל הפעילות במינהל לחינוך התיישבותי.
למר גנון יש כ- 25 שנות ניסיון בחינוך, ידע עשיר ועמוק מול ארגונים חינוכיים, עמותות וקהילות והוא פעל רבות בניהול קשרי קהילה. בין היתר אבי ניהל פרויקטים ושת"פים בקהילה ועסק בגיוס כספים וניהול תקציבים תוך התמחות בעולמות תוכן של המגזר הציבורי, המגזר השלישי ועוד. במסגרת תפקידו כמשנה למנכ"לית משרד החינוך, מר גנון גילה יכולת ביצועית גבוהה, תוך שותפות מלאה בניהול כלל יחידות המשרד בתקציב של כ-70 מיליארד ₪.
לצד כל זאת ניהל מר גנון יחסי ממשל מול גורמים בכנסת ובממשלה לצורך תמיכה בפעילות המשרד תוך ביצוע ממשקים ישירים מול כלל משרדי הממשלה: האוצר, הכלכלה, זרוע העבודה, הרווחה, המדע והטכנולוגיה ועוד. בין היתר שימש כיו"ר הוועדה להסדרת פעילות אולפני עברית בין משרד הקליטה למשרד החינוך.
במסגרת תפקידו במשרד החינוך מר גנון התחיל את תהליך הקמת רשות חינוך לטיפול בחינוך בפזורה הבדואית ונכון לעכשיו כל הידע הרלוונטי בעניין מרוכז אצלו. מנכ"לית המשרד דאז הגב' דלית שטאובר הנחתה את מר גנון לטפל במשברים בין המשרד לרשויות המקומיות המטפלות כיום בתלמידי הפזורה. בנוסף, התקבלה החלטה על ידי חשב המשרד והחשב הכללי לתכלל ולעשות סדר בכל הנושאים התקציביים לילדי הפזורה הבדואית. הוא עבד בשילוב ובתיאום בין כל הגורמים הרלוונטיים כך שהידע הרב שהוא צבר בנושא נרכש מרגע קבלת ההחלטה על ההקמה. בנוסף, חברת הייעוץ שנבחרה ללוות את הפרויקט עבדה בצמוד עם מר גנון על המבנה הארגוני של הרשות ועד לאחרונה גם על בניית התקציב והמשמעות היא שהוא בעל הידע הייחודי הנדרש על מנת שניתן יהיה להתקדם בעניין באופן מקצועי ומידי.
לאור כל האמור לעיל ולנוכח השכלתו וניסיונו העשיר של מר גנון, היחידה מציינת כי למר גנון יש ידע ייחודי
בנושא כאמור וכי ניתן להגדיר אותו כספק יחיד בתחום זה.
-
היקף כספי:
49,877
-
מטבע:
ש"ח
-
מועד תחילת ההתקשרות:
16/04/2023
-
מועד סיום ההתקשרות:
15/08/2023
-
מתן פטור מסתמך על תקנה:
תקנה 3(1) - התקשרות ששוויה אינה עולה על 50,000 ש"ח
-
מס' ח״פ:
028467256
-
שם הספק:
גנון אברהם