נימוקים למתן הפטור:
נעשה באופן יסודי מיפוי כלל הגופים המנהלים מאגרי מידע בתחום ההיי-טק הישראלי ברמת הח.פ. המיפוי העלה כי לא קיימים בישראל מאגרים היכולים לתת את המידע הניתן על ידי IVC, מבחינת היקף החברות, פירוט המשתנים, תדירות הדיווח וכדומה.
להלן פירוט מאגרי המידע ההקיימים כאשר חלקם ישראלים וחלקם עולמיים:
1. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה – אוספת מידע ברמת ח.פ כולל סיווג ענפי אך ללא נתוני גיוסי הון, סבבי גיוס, משקיעים, אקזיטים, עובדים מקומיים וגלובליים וכ"ו.
2. מכון מחקר SNC - מכון מחקר זה, שהינו מלכ"ר, לא מספק שירותים אלו. כמו כן, המכון אוסף נתונים בהיקף, באיכות ובפירוט נמוכים משמעותית בהשוואה ל-IVC, ולכן אינו מסוגל לספק את המידע הנדרש לנו.
3. Pitchbook, Crunchbase - מאגרי מידע עולמיים על ההיי-טק, המספקים נתוני גיוסי הון, סבבי גיוס, אקזיטים בעולם, אך ללא אבחנה בין מועסקים מקומיים וגלובליים. כמו כן, יש להם כיסוי מצומצם על ישראל של צד החברות / הסטארטאפים וגם מצד המשקיעים. בנוסף, מאגרי מידע אלו אינם מתחזקים חברות ברמה היסטורית , אלא נתונים עדכניים. (אנו זקוקים לחיתוך בשנים 2010 עד היום). על כן, המידע שלהם חסר ואינו אפקטיבי עבור מחקרי עומק.
4. חברה פרטית IVC- חברה מקומית, אוספת מידע על תחום ההיי-טק ברמת ח.פ כולל נתוני גיוסי הון, סבבי גיוס, אקזיטים, משקיעים, MNC (מרכזי מו"פ בינלאומיים), מועסקים מקומיים וגלובליים. כמו כן, מתחזקים נתונים היסטוריים לשנים 2000-2022.
על כן לפי נסיבות העניין נמצא כי חברת IVC הינה הספק היחיד למתן השירותים המתוארים לעיל
-
היקף כספי:
118,112
-
מטבע:
ש"ח
-
מועד תחילת ההתקשרות:
01/05/2024
-
מועד סיום ההתקשרות:
30/04/2025
-
מתן פטור מסתמך על תקנה:
תקנה 3(29) - ספק יחיד
-
מס' ח״פ:
512765314
-
שם הספק:
איי.וי.סי - ריסרצ' סנטר בע"מ
שירותי מחקר, הנדסה וטכנולוגיה