מהות ההתקשרות:
לצורך ניטור הפעילות הכלכלית במשק הישראלי, בחינת מגמות בזמן אמת, וגיבוש מדיניות כלכלית ופיסקאלית מבוססת־נתונים, נדרש משרד האוצר לשירותים המפורטים להלן:
א. אספקת נתוני כרטיסי אשראי בתדירות שבועית, בפירוט וברזולוציה הנדרשים למעקב אחר מגמות בצריכה הפרטית
ובפעילות הכלכלית.
ב. מתן גישה לנתונים בתצורה המאפשרת עיבוד וניתוח מהירים בכלי משרד האוצר, לצורך הפקת תובנות עדכניות ויישומן
בקבלת החלטות.
ג. סיוע ותמיכה שוטפת בהבהרות מקצועיות על מבנה הנתונים והמתודולוגיה של איסופם.
ד. עדכון רציף של הנתונים תוך שמירה על אחידות ואיכות, המאפשרים בניית אינדיקטורים כלכליים ותמיכה במודלים של חיזוי
ותחזיות מקרו.
ה. שימוש בנתונים לצורך קידום שקיפות, יעילות ויכולת תגובה מהירה של המשרד בעת אירועים כלכליים חריגים או משברים.
נימוקים למתן הפטור:
חברת שב"א (שירותי בנק אוטומטיים) היא הגוף המרכזי בישראל לריכוז, עיבוד והעברת עסקאות בכרטיסי אשראי, ומהווה מקור מידע ייחודי וריכוזי בנוגע להתפתחות הפעילות הכלכלית במשק ברמה שוטפת ותכופה. מאחר ואין גורם נוסף במשק המחזיק במידע זה באופן מקיף, איכותי ועדכני, נדרש המשרד להסתמך על נתוני שב"א לצורך עמידה ביעדיו.
לאחר חיפוש מקיף באינטרנט, סקירת פרסומים רשמיים של בנק ישראל, רשות התחרות, חברות כרטיסי האשראי והבנקים, וכן שיחות עם גורמים מקצועיים בתחום (אנשי בנק ישראל מתחום הסטטיסטיקה והפעילות הריאלית ואנשי הלמ"ס), נמצא כי חברת שב״א (שירותי בנק אוטומטיים בע״מ היא הגוף היחיד בישראל המרכז את כלל נתוני כרטיסי האשראי מכל חברות הסליקה והבנקים. הפירסומים הקיימים בבנק ישראל ובאתרים השונים כולם מתבססים על נתוני חברת שב"א ורמת הפירוט שלהם חסרה ביחס לשירותים המבוקשים. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מבצעת התקשרות אל מול כל חברות האשראי באופן נפרד על מנת לייצר את הנתון של "רכישות בכרטיסי אשראי", שהינו נתון אגרגטיבי ללא פילוח לאיזורים או תתי סעיפים.
שב״א היא זו שמפעילה את התשתית הלאומית לעיבוד עסקאות כרטיסי אשראי, ומכאן שאין כל ספק אחר שמחזיק בנתונים מקיפים, מלאים ושוטפים על כלל הפעילות במשק. נתוני שב״א כוללים את כל העסקאות בישראל, ברמה שבועית, ומאפשרים ניטור בזמן אמת של הצריכה הפרטית והפעילות הכלכלית.
הבדיקה, שנעשתה על ידי בדיקת הנתונים באתרים שלהם ופרסומים שלהם, העלתה כי גורמים אחרים (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בנק ישראל, חברות כרטיסי אשראי, בנקים, חברות מחקר פרטיות) מחזיקים בנתונים חלקיים בלבד – לרוב מוגבלים ללקוחותיהם או במדגם שאינו מייצג.
ככל שידוע לנו, לאחר חיפוש באינטרנט והיכרות שלנו את התחום, לא קיים ספק שנותן תמיכה שוטפת ונתונים כאלה מלבד חברת שב"א.
-
היקף כספי:
367,867
-
מטבע:
ש"ח
-
מועד תחילת ההתקשרות:
01/01/2026
-
מועד סיום ההתקשרות:
31/12/2026
-
מתן פטור מסתמך על תקנה:
תקנה 3(29) - ספק יחיד
-
מס' ח״פ:
510792773
-
שם הספק:
שירותי בנק אוטומטיים בע"מ